Alexandra a iubit dansul de la varsta de 5 ani si a urmat cursurile Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti. In timpul liceului a participat la concursuri nationale(Bucuresti, Cluj, Constanta, Sibiu) si internationala(Italia-Catania,Cosenta, Franta-Paris, America-New York) unde s-a clasat intotdeauna pe podium. A colaborat pe perioada liceului cu Opera Nationala din Bucuresti, participand la spectacole de balet si opera din repertoriul acesteia. Totodata a urmat stagii de pregatire de balet clasic si contemporan internationale(New York, Washington, Dresda) alaturi de Nanette Glushak, Paull Boss, Suzanne Farell, Sergiu Stefanski, Cristina Hamell si multi altii.

A urmat un an de perfectionare in Germania la Universitatea de dans clasic si contemporan din Dresda unde a inceput cursurile de pilates.

A fost selectata pentru a se alatura Companiei de balet din Split-Croatia unde a ocupat pozitia de ansamblu si demi-solista timp de patru ani. Ulterior s-a alaturat Companiei Ballets de France Toulose ca solista timp de doi ani unde a sustinut spectacole in Franta, Spania, Romania, Dubai etc. Datorita unor probleme de sanatate, Alexandra s-a orientat inspre partea pedagogica si a decis sa invete copiii si adolescentii din Kuwait arta baletului clasic in cadrul Centrului de Arte, ocupand pozitia de instructor de balet timp de un an.
Profesia si experienta in domeniul dansului au ajutat-o pe Alexandra sa inteleaga foarte bine Pilates-ul. Dorind sa ajute oamenii pentru a se dezvolta armonios si sanatos, s-a alaturat echipei VIA PILATES in anul 2018 unde activeaza ca instructor de Pilates la saltea si Reformer.